Jump to Navigation

Tekniske brettseilingartikkler

SEILTEKNIKK, TRICKS OG REPARASJONER

TEKNIKK OG TRICKS
Lyst å dele dine beste tips eller ideer til artikkler du gjerne vil se på sidene våre? Send oss en mail på styret@tbsk.no.

ABC for vintersurfing

Røff vinterseiling

En lang sesong venter etter sommer og komfortable dager i norske farvann. Kulda må lures av de ivrigste surferne, windsurferne og kiterne. Slik gjør du det!

Kald vind og kaldt vann kan holdes ute på flere måter, og det finnes mange skoler og teknikker for å holde kroppen varm. Friflyt.no og brukerne av tbsk.no gir deg noen tips på hvordan du kan holde varmen.

Når spilen knekker- quick-fix

Når spilen knekker- hva gjør du? NOR-12 Anders Løken har på sin hjemmeside HER en glimrende  steg-for-steg 7-10min løsning som er en "On The Beach"-reparasjon, så den bør holde ut denne regattadagen/uken. Takker & bukker for oppskriften , Anders, så den deler vi gjerne med tbsk-leserne!

Trim av Formula-brett

I 2007 besluttet IFWC å beholde de samme brettene i to år så dermed blir 2009 en litt spesiell for formulaseilere da de allerede har trimmet brettene sine i løpet av 2008 sesongen. ISAF fikk 8 brett inn for godkjenning og denne artikkelen har samlet tekniske data, egenskaper og triminformasjon om de aller fleste av disse i denne interessante artikkelen om trimming av 2008/09 Formulabrett.

Pass på bomhøyden

Eksempel på alt for lav bomhøyde

Siste turen på vannet i NZ ga oss mulighet til å ta noen bilder etterhver ble for slitne til å seile. Helt tilfeldig fikk vi og bilder av denne luringen som hadde den laveste bommenhøyden jeg har sett i mitt liv. Det fikk meg til å tenke litt (til en avveksling). Fyren har tydeligvis seilt noen år, dvs mange år med feil trim.

Syndiker innhold