Jump to Navigation

Rapport fra Bymesterskap 2015

Etter flere utsettelser fikk vi endelig gjennomført Bymesterskap torsdag 10. september. Dagen startet strålende med sol og 7-8 m/s fra sørvest. Men til tross for at yr meldte samme vær hele dagen, så trådte 1600-syndromet inn og vinden døde helt.

Etter hvert kom det et drag fra vest, og den planlagte downwindbanen ble erstattet med en kort 8-tallsbane lsom skulle seiles to runder. Briefing ble gjennomført, og seilerne gjorde seg klare til årets viktigste konkurranse. Gradvis økte også vinden på, og de fleste var på plan innimellom.

Første start gikk kl 1730, og totalt 4 seilaser ble gjennomført i rask rekkefølge. Vidar Bakken som påstår at dette var årets andre tur på vannet utnyttet sin gamle regattarutine og vant de tre første seilasene og dermed også årets bymesterskap.

Noen observasjoner fra regattasjefen:

- Veldig stødig seiling fra juniorene. Kan bli vanskelig å hanskes med til neste år
- Mange led valgets kvaler ift valg av brett i den ujevne vinden. Fasiten i ettertid var nok definitivt Formula og størst mulig seil
- Seilerne ble tøffere og tøffere på startlinja etter hvert, og på den siste seilasen var det 3-4 seilere som timet starten helt perfekt. Neste steg er å ha større fart over startlinja
- Matematikk-kunnskapene hos noen har forbedringspotensiale. Flere valgte å seile tre runder i stedet for to. Noen var heldige og krysset mållinjen etter to runder før de fortsatte på tredje runde, mens andre nok fikk dårligere plasseringer enn de hadde forventet.
- Flere tette fighter på rundingsmerkene. Heldigvis ikke skader på seilere, utstyr eller bøyer.

Resultatlista inneholder kun de seilerne som er registrert i mål minst en gang. Totalt var det mer enn 15 seilere utpå. Målsetningen for neste års bymesterskap må være å få minst 15 seilere på startstreken.

Resultater:

1: Vidar
2: Nicolai
3: Trym
4: Erik M
5. Jørn
6: Vetle
7: Karin
8: Bernt
9: Doffa
9: Vår Litauiske venn med vanskelig navn

Kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.