Jump to Navigation

Noen vil oss vondt!

Vi skulle arrangere tidenes første Tromsø Downwind Race. Nordøsten bygde seg opp. Alle tegn tydet på at den skulle øke på og bli like sterk som dagen før. Tvilende deltagere ble overbevist til å stille (metoder for redaksjonen ukjent men ryktene sier at de er inspirert fra sydligere strøk i Europa). Utover ettermiddagen strømmet det til med både deltagere og tilskuere! Bane ble klargjort. Vinden løyet. Vinden løyet! Uhørt.

Vi var likevel sterk i troen. Den ville komme tilbake. Bare skyene lettet så ville det dra på noe sinnsykt. Garantert. Skyene lettet. Men ikke i Tromsø. Langt i sør så vi derimot at det lettet. I nord så det tungt ut. Å reke til Grindøya var uaktuelt.

Men vi ga oss ikke. Seile regatta skulle vi. Kunne ikke skuffe hordene på stranda. Enkelte rosser kom hele tida, så vi la en downwind slalombane og gjorde klar til start som annonsert kl 1830. 6 frosne seilere stilte på startlinja. Noen litt overivrige dro over for tidlig og måtte rykke tilbake til start. Likevel var de igang før de mest forsiktige. Seilasen var ikke spektakulær når det gjelder fart. Men spenningen og nerven var likevel til å ta og føle på og stillingen i teten skiftet stadig vekk. Bernt øedet lenge men problemer (tau rundt den ene bøya) gjorde at Tore B tok over ledelsen før siste rundingsmerke. Og Nicolai var hele tiden i nærheten av å komme på plan og avanserte stadig vekk i feltet etter sin vel forsiktige start. Ved siste runding ledet Tore knepent, hardt presset av Nicolai, Bernt og junior Vetle. Siste strekk inn til mål stilte store krav til seilernes taktiske disponeringer, og ringreven Bernt tok seieren knepent foran Vetle og Tore.

Til tross for at både startere og seilere frøs mer enn det som er naturlig i juni dro vi igang en seilas til. Sterke protester fra Tore som vant den prestisjetunge duellen med Nicolai ble ikke hørt og ny start annonsert til 1900. Denne gangen var timingen av starten imponerende. Bare få meter skilte seilerne når de passerte startlinja. Harald timet starten perfekt og hadde en knapp ledelse i starten. Han ble derimot raskt seilt forbi av trekløvret Bernt, Tore og Nicolai. Frem til siste vending ledet Bernt forholdsvis komfortabelt. Både Bernt og Nicolai var på plan flere ganger, Nicolai sågar på plan ut fra siste merke før mål. Siste strekning inn mot mål stilte som sagt store krav til taktiske ferdigheter, og Vetle som hele tiden hadde ligget litt bak trekløvret i tet timet det hele perfekt og snek seg i mål bare centimetre foran Tore og Bernt. Nicola hadde størst fart men desverre i feil retning og ble derfor atter en gang presset utenfor pallen.

Dermed ble resultatet for reserve-racet slik til slutte:


1: Vetle Lynum (3 poeng)
2. Bernt Ottem (4)
3: Tore Berge (5)
4: Nicolai Kulseng Varmedal (8)
5. Trym Silsand Gerhardsen (12)
5: Harald Uhre (12)

Avslutningvis så kan det nevnes at revansjelysten er stor blant noen av deltagerne, så hvis vi ikke klarer å arrangere downwind race i august, så kommer det garantert til å bli flere treningsregattaer med lignende format som dette. Flere stod på land og så på, og annonserte at neste gang skulle de være med! Flere enn ti på start klarer vi vel?

PS! Bilder kommer

Kommentarer

Synd at vinden forsvant men dere fikk jo seilt! Ser fram til bilder av frosne småfingre.